Sport

Orijentiring ulazi u škole

Potpredsednik Orijentiring saveza Srbije Dobrica Jelić rekao je na promotivnom času u novopazarskoj Osnovnoj školi Meša Selimović da će taj sport od septembra imati važno mesto u sistemu školskog sporta.

“U okviru strategije našeg saveza, razvoja orijentiringa i ulaska u škole, imali smo uspešnu promociju u Osnovnoj školi Mesa Selimović, uz pomoć i podršku Sportskog saveza i Saveza za školski sport. Mladi Novopazarci su, inače, na školskom državnom prventvu u Kragujevcu imali dosta uspeha, osvojili su dve medalje”, rekao je Jelić.

Orijentiring trener iz Novog Pazara Safet Hodžić ocenio je da se radi o sportu budućnosti, koji treba da doprinese da se deca snalaze u prirodi i funkcionišu u skladu sa njenim zakonima.

“Već pet radimo na svemu što ima veze sa boravkom dece u prirodi. Osnovna škola Bratstvo ima sekcije i u Osnovnoj školi Meša Selimović, koja je druga u Srbiji, kao i Gimnaziji, drugoj na državnom prvenstvu. Primenjujemo naučeno, dete dobije kartu na nepoznatom terenu, gde do izražaja dolaze atletika i drugi sportovi, ali i iz geografije, fizike, hemije. Morate razmišljati i biti deo prirode”, naveo je Hodžić.

On je najavio da će tokom leta biti održan kamp na Kopaoniku, ali i takmičenje svih novopazarskih škola, sa vrhunskom trasom i uz korišćenje elektronike.

“Sve to radimo u dogovoru sa Sportskim savezom i Savezom za školski sport. Cilj nam je i da se na Goliji održavaju takmičenja na svetskom nivou”, dodao je Hodžić.

M. Minić

Podeli