DruštvoKultura

Svečana dodela priznanja pobednicima Festivala stvaralaštva mladih 2017

Nagrađenim učesnicima ovogodišnjeg Festivala stvaralašva mladih uručena su zaslužena priznanja na gradskom šetalištu. Plakete, zahvalnice i simbole festivala za najbolje uručio je šef kancelarije Evropskog progresa u Novom Pazaru Nermin Hasanović i direktor kulturnog centra Husein Memić.

Festival stvaralaštva mladih kao i prethodnih godina okupio je sve osnovne i srednje škole. I ove godine Festival je predstavio sav talenat i entuzijazam mladih, njihovu različitost i želju za kreativnim druženjem. Svoj doprinos dali su učenici, profesori koordinatori iz dvadest jedne obrazovne institucije. Laptop računar, platno i projektor dobile su Osnovna škola Vuk Karadžić i srednja škola Gimnazija.

„Ovo priznanje mnogo znači našoj školi, posebno znači za one koji su učestvovali u pripremi ovog programa. Prvenstveno učenici i njihovi nastavnici. Rok za pripremu je bio veoma kratak. Bio je zimski rasput i za tako kratko vreme trebalo je zaista mnogo napora uložiti kako bi se sve stiglo i uradilo kako treba, i treba im odati priznanje na postignutom rezultatu. Na festivalu je ovo prvi put da dobijamo glavnu nagradu iako smo prethodnih godina uvek bili pri vrhu“, kazao je direktor OŠ Vuk Karadžić Zenun Mučić.

„Gimnazija na ovom festivalu već duži niz godina učestvuje i ovo je treća godina kako osvaja prvo mesto. Ono što je veoma bitno je naglasiti da je tu uložen veliki trud i rad svih onih koji su uključeni u ovaj projekat. Posebno treba pohvaliti kc jer je ovo način za one koji se osim učenjem mogu afirmisati i u nekim drugim aktivnostima  a da im ne bi bila pružena prilika da nije ovog Festivala“, rekao je direktor SŠ  Gimnazija Nermin Dražanin.

prema rečima direktora Kulturnog centra Huseina Memića Festival stvaralaštva mladih ove godine u mnogome je bio bolji od prethodnih.

„Zadovoljstvo mi je da ove godine imamo bolji fond nagrada gde želim da se pre svega zahvalim Evropskom progresu koji je uručio najboljoj osnovnoj i srednjoj školi laptop računar, platno i projektor. Svake godine gledamo da podižemo lestvicu na gore i siguran sam da je ovogodišnji festival bolji nego prošli a ono što želimo je da sledeće godine bude bolji od ovog 2017“, istakao je Memić.

Memić je posebnu zahvalnicu uručio šefu kancelarije Evropskog progresa u Novom Pazaru Nerminu Hasanoviću. Kao i simbole Festivala sveukupnim pobednicima.

Alma A.

 

Podeli