DruštvoKultura

Škola na Dohoviću domaćin takmičenja u programiranju

Osnovna škola na Dohoviću,” Halifa bin Zajed al Nahjan”  bila je domaćin takmičenja iz informatike, a koje je omogućila fondacija „Bitka za znanje” iz Beograda.  Učenici iz nekoliko osnovnih škola oprobali su se u programiranju.

Ovo je drugi krug takmičenja mladih informatičara, učenika od 5. do 8. razreda. U prvom krugu takmičenja na nivou Srbije učestvovale su 344 škole koje su od fondacije “Bitka za znanje”  dobile specijalne  mini-robote, a koji služe da se na njima oprobavaju različiti programi za kretanje.  Na takmičenju u Novom Pazaru učenici iz osnovne škole “Sutjeska” iz Raške, škole “Raška” iz istoimenog grada, zatim škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Pazara kao i škole domaćina “Halifa Bin Zajed al Nahjan” iz Novog Pazara.

U okviru takmičenja učenici se trude da što bolje programiraju robota koji treba da se kreće po  unaprijed utvrđenom stazom.

Takmičenje je istovremeno održano u različitim gradovima u zemlji,  gdje su svoje znanje odmjerili učenici  već plasiranih 150 škola, od kojih će u finale proći njih 30.

Podeli