Sport

Novi Pazar ispao iz Super B lige

Rukometaši Novog Pazara ispali su iz Super B lige, iako su u poslednjem 22. kolu na svom terenu savladali Kolubaru sa 33:29 (18:17).

Novopazarci su se posle godinu dana vratili u treći stepen takmičenja, jer je Sinđelić večeras u Beogradu pobedio ekipu Priboja sa 25:18.

U duelu sa Lazarevčanima, najefikasniji u timu Novog Pazara bili su Haris Mujčinović i Zlatko Rakić sa po sedam golova, a pratili su ih Armin Kaltak sa šest, Rejhan Arifović i Aleksandar Milićević sa po četiri, te Džemil Badić sa tri gola.

Na drugoj strani, Dušan Nenadić bio je desetostruki strelac za Kolubaru, Petar Petrović dodao je pet pogodaka, dok su se Miloš Trivić i Nikola Marković po četiri puta upisali u strelce.

Zlatar iz Nove Varoši je u poslednjem kolu Super B lige poražen od domaćeg Vranja 1957 rezultatom 29:31.

Novi superligaši su beogradski Obilić i Mokra Gora iz Zubinog Potoka, koji su završili sezonu na prvom i drugom mestu sa po 33 boda.

Treća je leskovačka Dubočica 54 sa 29 bodova, četvrti Proleter iz Zrenjanina osvojio je 25, a petoplasirani Zlatar 24 boda. U istom rangu sledeće sezone igraće još Sinđelić i Kolubara, koji su zauzeli šesto i sedmo mesto sa po 22 boda, kao i osmoplasirani Priboj sa 21 bodom.

Iz lige su ispali timovi plasirani od devetog do poslednjeg 12. mesta – Novi Pazar sa 21, Vranje 1957 sa 19, Inđija sa 12 i Topličanin iz Prokuplja sa tri boda.

M. Minić

Podeli