Društvo

Još 100 novih radnih mesta

 

U Gradskoj upravi danas je sa Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje potpisan Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017.godinu. Ovim Planom i zajedničkim ulaganjima ove godine će biti subvencionisano zapošljavanje 100 nezaposlenih lica.

Sporazum o realizaciji programa mera aktivne politike zapošljavanja predviđene Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu danas su, u prisustvu generalnog direktora Nacionalne službe zapošljavanja Srbije Zorana Martinovića, potpisali gradonačelnik Nihat Biševac i direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

“Ove godine Grad Novi Pazar je svojim budžetom za podsticaje zapošljavanja izdvojio 10 miliona dinara. Toliko izdvaja i NSZ tako da ćemo tim sredstvima subvencionirati zapošljavanje 100 lica sa biroa rada. Svaki poslodavac dobiće po 200 hiljada dinara po svakom radniku. Ovaj konkurs će uskoro biti raspisan a informacije će biti dostupne u Filijali NSZ u Novom Pazaru”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Gradska uprava ima dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i to se manifestuje i potpisanim sporazumom. Do kraja godine ostaje aktiviranje i realizacija i drugih programa koje u okviru svojih planova sprovodi Nacionalna služba zapošljavanja, što će kroz novih 500 ugovora uticati na dalje smanjivanje broja onih koji čekaju posao.

Podeli