Društvo

Rehabilitacija o trošku Fonda PIO

Penzioneri, koji imaju niža primanja od 23 hiljade  800 dinara mogu da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije. Jedan od uslova je i da o trošku fonda za penzijsko-inladiskog osiguranje ovo pravo  nisu koristili poslednjih pet godina.

Besplatna rehabilitacija  u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2017. Godine je u trajanju od 10 dana. U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Novina od ove godine je još i to što će slepi penzioneri koji budu stekli ovo pravo imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan. Troškovi za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad,takođe će biti o trošku fonda.  Director Novopazarske filijale penzisko-invalidskog osiguranja Mirsad Abdurahmanović kaže da će iz Novog Pazara u jednoj od 25 banja Srbije moći da boravi 93 penzionera, iz Sjenice  26, a iz Tutina 19.  Što je kako je istakao veći broj nego prošle godine .

“Penzioneri, treba da dostave, poslednji penzijski ček, dokaz o visini penzije, raspoloživu medicinsku  dokumentaciju Udruženju penzionera. Rok za podnošenje zahteva je do 15 marta”, rekao je Abdurahmanović.

Građani sa kojima smo razgovarali, kažu da je besplatna rehabilitacija u banjama Srbije od velike koristi za penzionere.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje prava na besplatnu rehabilitaciju o trošku fonda za penzijsko invalidsko osiguranje.

Podeli