Ekonomija

Pomoć u pisanju projekata

Regionalna razvojna agencija Sandžaka „SEDA“ realizovala je drugi dio trening-seminara za zaposlene u javnom sektoru sa ciljem da polaznicima praktično pomogne u pisanju projekata a samim tim i da unaprede rad svojih institucija i organizacija.

U prvom dijelu projekta predstavljeni su opšti koncepti upravljanja projektnim ciklusom, analizirane su mogućnosti za finansiranje i realizaciju različitih ideja u školama, gradskim institucijama, zdravstvenom i nevladinom sektoru. Sa projektima napisanim uz sugestije mentora polaznici mogu konkurisati kod evropskih fondova i pomoći funkcionisanju svojih institucija, škole ili organizacije.

Psiholog u Centru za socijalni rad, Emira Kolašinac, iskoristiće instrukcije predavača i stečeno znanje da realizuje projekat psihlosocijalnog tretmana učesnika porodičnog nasilja.

“Ova usluga u centru koju želim realizovati projektom bi bila veoma inovativna. Do sada se malo stavljalo akcenta na sam rad sa počiniocima nasilja, jer su se uglavnom nad njima sprovodile novčane i zatvorske kazne. Znanje koje smo stekli na ovim radionicama će pomoći će nam da realizujemo ovakve i slične projekate i unapredimo rad organizacija iz kojih dolazimo”, rekla je Emira Kolašinac.

Predastavnici agencije SEDA kažu da su i ostali polaznici vrlo dobro savladli pravila pripreme projekta ali su imali i dobre i raznovrsne ideje.

Iz ove agencije naglašavaju da će i nakon radionica ostati u kontaktu sa učesnicima bez obzira iz kog sektora dolaze, i da je pružanje ovakve podrške i pomoći besplatno za sve učesnike.

 

Podeli