Ekologija

“Budi neko, razmišljaj eko”

U okviru projekta „Budi neko razmišljaj eko“ u Centru za decu i mlade „Duga“ održano je predavanje za učitelje posvijećeno ekologiji i zaštiti životne sredine. Projekat ima za cilj da edukuje sve koji rade sa mladima o važnim ekološkim temama, a zajednički ga sprovode Centar „Duga“, Fondacija “Front” i Džavni univerzitet u Novom Pazaru.

Jedan od ciljeva ovakvih predavanja jeste provjera stanja u obdaništima, školama i obrazovnim institucijama kada je u pitanju rad sa djecom i obrada ekoloških tema. Stručnjaci iz oblasti biologije na predavanjima govore i o motivaciji nastavnika da  rade sa djecom i da ih uče zaštiti životne sredine.

Jedna od preporuka predavača profesorice sa Državnog univerziteta, dr Nataše Đorđević, jeste da se časovi biologije što češće izvode u prirodi.

U prvoj fazi projekta ekološkim predavanjima obuhvaćeni su vaspitači, učitelji i nastavnici dok je druga faza projekta rezervisana je za rad sa nastavnicima biologije osnovnih i srednjih škola. Projekat će biti realizovan do juna, nakon čega će biti organizovana promocija projektnih aktivnosti.

Podeli