Sport

Novi Pazar – Metalac 0:0

Fudbaleri Novog Pazara i Metalca odigrali su danas nerešeno 0:0, u utakmici 23. kola Super lige Srbije.

Pred oko 2.500 gledalaca na novopazarskom Gradskom stadionu, najbolje prilike za domaći tim propustili su Luka Sinđić u trećem i 39. minutu, posle čega se u šansi našao i Miloš Krstić, Dejan Babić u 68. i Miloš Plavšić u 90. minutu.

“Imali smo šanse, nismo ih iskoristili i nismo pobedili. Dobro je da smo prekinuli seriju od osam vezanih poraza. Hvala publici na podršci, a mojim momcima čestitam na borbenosti i zalaganju. Ništa nije gotovo, igrali bi dalje i da smo pobedili. Polove se bodovi, pa ćemo videti”, rekao je trener Pazaraca Nebojša Vučićević.

Novi Pazar je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je u sudijskoj nadoknadi u drugom poluvremenu zbog drugog žutog kartona isključen Slavko Marić.

“Najslabiji akter utakmice bio je sudija (Marko Popović iz Beograda). Nije direktno uticao na rezultat, ali mnogo je razgovarao sa igračima Metalca i remetio nam koncentraciju. Tako nam je potrošio 20 minuta”, istakao je Vučićević.

Metalac je najopasnije pretio preko Ivice Jovanovića u sedmom i 19. minutu, dok se Saša Nikodijević oprobao šutevima sa oko 20 metara u 17. i 41. minutu.

“Zadovoljan sam pristupom i borbenošću, a bod je došao kao nagrada za taj trud. Pokušali smo da dođemo do celog plena, što bi nam mnogo značilo, ali znali smo da je domaćinu ovo bila jedna od najbitnijih utakmica i bilo je teško sve zamisli sprovesti u delo. Nerešen ishod je najpravedniji”, ocenio je trener Metalca Nenad Vanić.

Oba tima ostala su na pozicijama koje su držali pre ovog kola, pa je Metalac i dalje 12. na tabeli sa 23 boda, a Novi Pazar poslednji 16. i ima 13 bodova.

Novi Pazar će u sledećem kolu gostovati lučanskoj Mladosti, dok će Metalac biti domaćin Bačkoj.

M. Minić

 

Podeli