Društvo

Ljajić obišao štand Novog Pazara

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je štand Novog Pazara na Sajmu turizma Beogradu koji je otvoren 23. februara i trajaće do 26. ovog meseca. On je kazao da je ove godine broj posetilaca Sajma rekordan, kao i broj izlagača, te da se da se ove godine, prvi put, zemlje same prijavljuju da budu zemlje partner Sajma turizma koji će se održati naredne godine.

Održavanje Sajma turizma ima velike koristi i za promociju Srbije kao turističke destinacije”, rekao je ministar trgovinem, turizma i telekoimunikacija Rasim Ljajić i podsetio da ove godine na Sajmu turizma u Beogradu prvi put učestvuju Kina i Rusija koje su, kako je naglasio, dve velesile i vrlo značajna tržišta za svaku zemlju koja namerava ozbiljno da se bavi turizmom.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će ove godine broj posetilaca Sajma turizma biti rekordan, što potvrđuje reputaciju da je to najznačajnija turistička manifestacija u ovom delu Evrope.

Održavanje Sajma turizma ima velike koristi i za promociju Srbije kao turističke destinacije”, rekao je Ljajić i podsetio da ove godine na Sajmu turizma u Beogradu prvi put učestvuju Kina i Rusija koje su, kako je naglasio, dve velesile i vrlo značajna tržišta za svaku zemlju koja namerava ozbiljno da se bavi turizmom.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će ove godine broj posetilaca Sajma turizma biti rekordan, što potvrđuje reputaciju da je to najznačajnija turistička manifestacija u ovom delu Evrope.

Ljajić je podsetio na rekordan broj izlagača na sajmu i naveo da se iz godine u godinu unapređuje organizacija te manifestacije, ali da još stvari ima da se radi.

On je posebno istakao da se ove godine, prvi put, zemlje same prijavljuju da budu zemlje partner Sajma turizma koji će se održati naredne godine, tako da će, kako je dodao, “Srbija biti na slatkim mukama da odabere zemlju koja će biti najkorisnija zemlja partner sledećeg Sajma turizma”.

On je ukazao da Sajam turizma ima veliki uticaj i na promociju i popularizaciju akcije izdavanja vaučera za odmor u Srbiji, navodeći da je u ovoj godini do sada već izdato duplo više vaučera nego u istom periodu 2015.

Prema njegovim rečima, i ove godine, kao i prošle, i dalje su najtraženije destinacije za vaučere Prolom, Lukovska i Soko banja, kao i Kopaonik i Zlatibor, a 60 odsto svih zahteva upućuju penzioneri.

Senada Kalić

 

Podeli