Kultura

“Mali bioskop” i u školi na Dohoviću

U okviru projekta „Mali bioskop“, tokom kojeg se najmlađima prikazuju ekranizovane verzije poznatih svjetskih klasika književnosti, zastupljenih u lektiri na bosanskom jeziku, u OŠ „Halifa bin Zajed al Nahjan” održana je projekcija filma „Avanture Toma Sojera” po romanu Marka Tvena.

Film “Avanture Toma Sojera” iz 1938. godine je priča o veselom dječaku koji je pun ideja za igru, ali mu na putu stoji njegova tetka sa kojom živi od smrti svojih roditelja. Tom čak i od mrskog kaznenog posla kao što je farbanje ograde pravi pravu igru i zabavu za sebe kao i za svoje drugove, pa čak uspjeva i da zaradi od toga. Film je zapravo priča o brojnim avanturama i ogromnoj želji za igrom koju posjeduju svi dječaci, kao i o nevoljama koje njihova igra i nemar mogu donijeti onima koji se o njima brinu.

Rukovodstvo Narodne biblioteke “Dositej Obradović” odlučilo je da projekcije u osnovnim školama u prigradskim naseljima organizuje zbog udaljenosti od biblioteke. Osim toga, predstavnici biblioteke su tokom posjete najboljim učenicima ove škole dodijelili 100 vaučera za učlanjenje u biblioteku sa popustom od 50 odsto.
Najavljen je nastavak projekta u narednim sedmicama u saradnji sa drugim prigradskim školama na teritoriji Novog Pazara.

A. Ni.

Podeli