Društvo

MOUPU o nastavku podrške poljoprivrednicima

Produžetak projekta podrške poljoprivrednim proizvođačkim grupama, koji većim delom finansira Evropska unija, i mogućnost otvaranja odeljenja srednje Poljoprivredne stručne škole u Novom Pazaru, bile su glavne teme sastanka koji je organizovala Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja.

 

Projektom podrške poljoprivrednim proizvođačkim grupama, obezbeđuju se poljoprivredne mašine i oprema kojom se povećava proizvodnja stočene hrane, a samim tim i proizvodnja mleka i mesa za oko 30 odsto. Prema rečima predsednika Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, Ismeta Sajtarića, oprema će biti na usluzi poljoprivrednicima polovinom marta, nakon čega se, već u nastupajućoj sezoni, očekuju i prvi rezultati.

Na sastanku je razmatrana i mogućnost otvaranja srednje Poljoprivredne stručne škole u Novom Pazaru. Prema do sada vođenim pregovorima, takvo odeljenje bi moglo biti otvoreno u sklopu Ugostiteljsko turističke škole. Ono što u tom slučaju nedostaje, je adekvatan prostor za izvođenje nastave.

Uz organizatore i predstavnike Poljoprivredne stručne i savetodavne službe, sastanku su prisustvovali predstavnici poljoprivrednih udruženja sa područja grada Novog pazara ali i članovi Upravnog odbora sa teritorije opština Tutin i Sjenica, u kojima je, zbog snega i niskih temperatura, i dalje na snazi vanredna situacija.

S.Lj.

Podeli