Društvo

I dalje najteže u Sjenici

Peti  je ledeni dan u Srbiji. I dalje je najteže u Sjenici gde je u ovom trenutku preko 30 sela u snežnoj blokadi. Sva raspoloživa mehanizacija je i dalje na terenu. Putevi u oko 70 sela i zaselaka su očišćeni. 

 

Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju. Jutros je u Sjenici zabeleženo -25 stepeni. I na gornjoj Pešteri i dalje se probijaju smetovi do kuća.

Neka sela su i dalje u blokadi, ali su nadležne službe dosta puteva očistile. Alarmantno  je u više sela jer su bez vode, pošto je zaledio pešterski vodovod, a otežano se snabdevaju i u samom Tutinu. Bez vode je oko 1500 korisnika. Oni brinu za stoku.  Na teritoriji Novog Pazara je teško i dalje u višim i planinskim predelima, posebno na obroncima Golije gde je visina snežnog pokrivača preko pola metra,a smetovi su mnogo veći. Na svim putevima neophodna je oprez zbog leda.

Gradsko veće Novog Pazara odlučilo je na današnjoj sednici da školski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji tog grada bude produžen do ponedeljka, 16. januara. Bez obzira što u Novom Pazaru nije proglašena vanredna situacija, Gradsko veće je produžilo raspust zbog vremenskih nepogoda na teritoriji Novog Pazara.

Pre Novog Pazara, odluku o produživanju raspusta donele su i lokalne samouprave Sjenice i Tutina, opštine u kojima je zbog višednevnog snežnog nevremena proglašena vanredna situacija. Ministarstvo prosvete je, zbog snega i izuzetno hladnog vremena, lokalnim samoupravama ostavilo mogućnost da u dogovoru sa direktorima škola organizuju nastavu na područjima gde ima najviše problema.

Podeli