Politika

Premijera “Ljubavnog slučaja” sa Novopazarcem u glavnoj ulozi

Premijera filma “Ljubavni slučaj” u kojem glavnu ulogu tumači novopazarski glumac Albin Salihović biće održana u okviru Festivala Meta filma, večeras od 21:30h, u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine. Pre toga će od 18h biti zatvorena projekcija za glumce, ekipu filma i novinare, a dodata je još jedna projekcija u subotu 17. decembra u 15h. Tačno pola veka nakon pojave prve verzije, nastao je i prvi rimejk srpske kinematografije.

 

U pitanju je svojevrstan eksperiment u okviru koga je mala ekipa radila sve poslove – od pripreme snimanja i stvaranja produkcionih uslova, preko adaptacije scenarija, režiranja određenih scena, snimanja, pa do nabavljanja rekvizita i vožnje. Novu verziju filma potpisuje devetoro autora: Danijela Čeranić, Zorica Svetličić, Gorana Cvetković, Đorđe Cvijović, Petar Mitrović, Sava Reljin, Aleksa Borković, Jelena Antonić i Mila Krsmanović. Film je nastao kao niskobudžetni projekat u okviru filmske škole Preditor, a po ideji Milutina Petrovića i uz saglasnost Dušana Makavejeva.

Kako je ta Radio televiziju Novi Pazar rekao Salihović snimanje je bilo naporno ali “lepo i brzo je sve završeno na radost svih u ekipi”.

“Posebno mi je drago što je moja prva filmska uloga upravo u ovom filmu, a neverovatna čast je bila što je Makavejev prisustvovao snimanju i što mu se dopalo ono što je video. Jedva čekam premijeru večeras. Ovo je bio kultni film, pa se nadam i da će rimejk biti takav” – rekao je Salihović.

Osim njega uloge u filmu tumače Ljuma Penov, Ana Todorović, Marina Bukvički, Andjelko Beroš, Aleksandar Meda Jovanović, Milan Uzelac, Saša Radojević.

K.Radović

Podeli