Društvo

EU za srednjoškolce

”Upoznaj i ti Evropsku uniju” naziv je projekta koji, uz podršku Grada Novog Pazara, realizuje Akademska inicijativa ”Forum 10”. U sklopu takvog projekta, danas je u prostorijama Kancelarije za mlade održana radionica sa učenicima Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole.

Projekat ima cilj da pomogne budućim mladim liderima da se bolje upoznaju sa Evropskom unijom, njenim institucijama, načinima rada i saradnje, ali i procesom integracije Srbije u EU. Srednjoškolci imaju priliku da saznaju sve što ih zanima o istorijatu EU, od nastanka pa do danas, ali I da se informišu o benefitima koje zajednica evropskih zemalja nudi mladima.

‘’Na osnovu dosadašnjeg iskustva, može se reći da su mladi u Novom Pazaru zainteresovani za ovakve teme, ali I da im je potrebna dodatna edukacija’’, kaže predstavnik Akademske inicijative ‘’Forum 10’’, Teo Taraniš.

Sledeća radionica u okviru projekta ‘’Upoznaj I ti Evropsku uniju’’, biće organizovana za učenike Ugostiteljsko-turističke I Škole za dizajin tekstila I kože u Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli