Društvo

Savetovanje o izborima u Islamskoj zajednici u Srbiji

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji  održano je Savetovanje o izborima u ovoj islamskoj zajednici koji će biti održani u nedelju  2. oktobra 2016. godine.

Odlukom Mešihata od 24. avgusta ove godine raspisani su izbori za sve predstavničke organe Islamske zajednice, i to: džematske odbore, skupštine i odbore medžlisa i Sabor Islamske zajednice u Srbiji u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Kako obaveštava Informativna služba Mešihata Islamske zajednice u Srbiji , u prvom delu savetovanja generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj u svojstvu predsednika Centralne izborne komisije pročitao je Izbornu odluku i pojasnio izbornu proceduru.

Nakon toga predsjednik Mešihata i glavni muftija  Mevlud ef. Dudić govorio je o značaju izbora u Islamskoj zajednici te obaveznosti davanja poverenja onima koji ga zaslužuju.

„Ovo je prilika da na ovim izborima, prvog dana prvog mjeseca Muharrema 1438. godine preispitamo svoj odnos prema radu u mektebu, Medresi, Islamskom fakultetu, našim džematima i džamijama, našim obdaništima. Da preispitamo svoj odnos prema namazu i svakako prema Stvoritelju, Allahu dž.š. Mi gradimo zajednicu koja će osigurati naš opstanak na ovim prostorima, jer bez stabilne Islamske zajednice nema opstanka na ovim prostorima“, ocenio je muftija Dudić u svom izlaganju.

 

Azra Mušić Kararić

Podeli