Društvo

Slobodna zona Priboj

Na promociji Slobodne zone Priboj, predstavnici lokalne samouprave prezentovali su i novi paket mera za podsticaj preduzetništva. U cilju zapošljavanja što većeg broja bivših radnika Fap-a koji su ostali bez posla,  opština Priboj je uz druge podsticajne mere, namenski odvojila 20 miliona dinara, koje će plasirati do kraja godine isključivo u proizvodne firme koje zaposle minimum 10 radnika.

Otvarajući skup predsednik opštine Priboj Lazar Rvović predstavio je pogodnosti koje nudi režim rada u Slobodnoj zoni i upoznao prisutne preduzetnike o  naporima koje lokalna samouprava u saradnji sa Vladom Srbije čini kako bi uz špansku Refisu, privukla i druge investitore u Slobodnu zonu Priboj.

Predstavljajući novi paket mera, pomoćnik predsednika za lokalni ekonomski razvoj Jasmin Hodžić je uz najavu start-up kredita i  subvencija za kamatu na kredite  preduzetnika  kod komercijalnih banaka, posebnu pažnju  posvetio sredstvima za proizvodne firme koje zaposle minimum 10 radnika na osnovu čega proizvođači od opštine  dobijaju 200.000 dinara subvencije po radnom mestu.

Impresije preduzetnika preneo je Esad Jusović direktor prijepoljske kompanije EsKomerc istakavši da je imponzantna infrastruktura i pogodnosti koje nudi Slobodna zona Priboj velika šansa za kompanije u okruženju a naročito za strane investitore  .

Na kraju skupa predsednik Rvović je najavio da će ova praksa okupljanja preduzetnika i predstavnika lokalne samoupravi postati redovna svaka tri meseca a koja daje mogućnost onima koji pune budžet da direktno utiču i sugerišu predstavnicima opštine kako će se ta sredstva najbolje plasirati na opštu dobrobit.

Goran Reković

Podeli