Sport

Branković: Atletski spektakl u Novom Pazaru

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je da će Prvenstvo Balkana za seniore u atletici, koje će se 22. i 23. jula 2017. godine održati u Novom Pazaru, biti najveće sportsko takmičenje ikada organizovano u tom delu Srbije.

“Mislim da je ovo pravi način da se Novi Pazar i Srbija predstave u najboljem mogućem svetlu na novom stadionu, čije otvaranje se očekuje u narednih mesec dana”, rekao je Branković.

Ovaj visoki funkcioner ASS ocenio je da atletski stadion u Novim Pazaru veoma isplativa investicija i da je najveći benefit biti popularizacija sporta.    

“Najmlađi će želeti da pođu stopama Emira Bekrića, Amele Terzić, Asmira Kolašinca, Ivane Španović ili Mihaila Dudaša. Očekujemo više od 500 najboljih atletičara iz 17 evropskih država, pa će i hotelski kapaciteti u celom regionu biti popunjeni”, naveo je Branković.

Novi Pazar je ranije danas na kongresu Balkanske atletske federacije u Tel Avivu, u Izraelu, dobio organizaciju narednog Prvenstava Balkana za seniore na otvorenom, dok je dvoranski šampionat poluostrva poveren Beogradu.

“Takmičenje u Beogradu održaće se 25. februara i biće generalna proba pred Evropsko dvoransko prvenstvo, koje će se u našem glavnom gradu održati od 3. do 5. marta”, rekao je Slobodan Branković.

M. Minić

Podeli