Društvo

Telekomove šahte u redu

Telekomove podzemne instalacije imaju pristup  kroz 150 šahti širom grada i nisu smetnja bezbednom odvijanju saobraćaja, kažu u radnoj jedinici u Novom Pazaru. Posao postavljanja i nivelacije šahti poveravaju se pouzdanim firmama.

 

Tragom naše priče o nenivelisanim poklopcima šahti na gradskim ulicama, koje predstavljaju opasnost za bezbedno odvijanje saobraćaja, posle Direkcije za izgradnju grada, Vodovoda i kanalizacije i Preduzeća „Novi Pazar put“  stižemo do Telekoma.  Njihove šahte u glavnoj ulici deluju prilično uređeno i nivelisano. Pitanje je da li je svuda u gradu tako.

„ Nije mi poznato da su naše šahte problem jer su sve urađene po propisima. Pozivam sve građane da nam dostave informaciju da šahta nije u redu i mi ćemo odmah to ispraviti“, kaže Nedžad Župić, šef  Službe za planiranje i izgradnju u RJ „Telekom“ u Novom Pazaru.

Zanimljiva je i tehnologija postavljanja telekomovih šahti, sa jakim betonskim okvirom, pa bi i druga preduzeća mogla da se ugledaju na ovakav način nivelisanja.

Tema je samo naizgled bezazlena. Veliki broj nenivelisanih šahti svakodnevno vozačima  predstavlja problem i ugrožava bezbedno odvijanje saobraćaja. Štete na vozilima se ne prijavljuju jer vlasnici ne znaju kome da se obrate.

Podeli