Društvo

Obeležen Dan policije u Priboju

Povodom dana policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Policijske stanice Priboj u saradnji sa svim  službama Policijske uprave Prijepolje, organizovali su Sajam za budućnost, na sportskim terenima između škola u novom delu Priboja.

 

Po prvi put u Priboju, pripadnici policije su sugrađanima prezentovali sve svoje resurse na jednom mestu u vidu opreme koju koriste, naprednih tehnologija, višenamenskih službenih vozila kao i projekata i preventivnih programa putem kojih sprovode bezbednosne aktivnosti  u zajednici.

Na Sajmu je poseban akcenat stavljen na mlade sa porukom i apelom   da se učenici i građani posvete zdravom životu, sportskim aktivnostima, druženju, umetnosti i prirodi, da izaberu pravi put na kome nema nasilja, alkohola, droge i drugih poroka. U nastojanju približavanja i otvaranja ka građanima i svim institucijama i organizacijama u opštini Priboj, pripadnici PS Priboj su u manifestaciju uključili i nevladine organizacije, sportske klubove, udruženja osoba sa invaliditetom, organizacije kojima je osnivač opština Priboj i Crvrni krst Priboja.

Na prepunim sportskim terenim između škola uz pokazne vežbe i prezentaciju opreme, upriličena su i sportska takmičenja u više sportova i disciplina koji su trajali do večeri. Prema rečima organizatora osnovni cilj ove manifestacije je postignut kroz interakciju sa mladima na njihovom samoinicijativnom uključivanju u ponuđene vanškolske sadržaje u cilju prevencije rizičnog ponašanja, jer aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena najbolji je put ka razvijanju tolerancije i međusobne povezanosti sa društvom i zajednicom.

Prema najavama iz PS Priboj, ove aktivnosti i saradnja će biti nastavlejni sa novim projektima, kako bi se i do sada visoko ocenjeno stanje  bezbednosti koje je svrstavalo  opštinu Priboj i  područje  Policijske uprave Prijepolje u najbezbednije sredine za život u Srbiji, maksimalno popravilo na dobrobit građane Priboja.

Goran Reković

Podeli