Vesti

Ljajić: ’’Mahmutović dao ogroman doprinos boljitku Novog Pazara’’

Osnivač SDP Rasim Ljajić rekao je, uoči sutrašnje sednice Skupštine grada Novog Pazara na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik, da su nakon izbora od 24. aprila neophodne promene i u stranci i na nivou gradske vlasti.

„Jedna etapa u razvoju grada je završena i sada su nam potrebni i nova energija i novi ljudi, koji će dati novi zamajac za nastavak razvojnih i infrastrukturnih projekata u Novom Pazaru“, kazao je Ljajić za Radio televiziju Novi Pazar.

Ljajić je dodao da je dosadašnji gradonačelnik Meho Mahmutović u prethodnom periodu dao ogroman doprinos boljitku Novog Pazara, suočavajući se pritom sa brojnim i spoljnim i unutrašnjim problemima.

„Mahmutović je bio jedan od retkih funkcionera i stranke i grada, koji je uvek branio politiku SDP, a istovremeno učestvovao u realizaciji svih projekata razvoja Novog Pazara. Nakon skoro dva mandata na mestu gradonačelnika, on je i pre izbora sam izrazio želju da se povuče sa te pozicije i na taj način pokaže da mu je interes grada važniji od bilo čega drugog“, kaže osnivač SDP.

Ljajić je naglasio da će Meho Mahmutović ubuduće obavljati važnu funkciju u Beogradu, na kojoj će moći da promoviše politiku pomirenja, razvoja i saradnje, a sve za dobrobit svih građana Novog Pazara.

„Meho Mahmutović je često bio meta napada ne samo opozicije, već nažalost i delova vlastite stranke i pojedinih gradskih funkcionera, koji su svoj nerad, javašluk i nesposobnost prikrivali napadom na njega. Za razliku od takvih, Mahmutović će uvek zauzimati ključne pozicije i u stranci i u izvršnoj vlasti. Upravo zbog svog odnosa prema građanima, gradu i stranci“, zaključio je Ljajić.

 

Podeli