Društvo

Bačevac: Da usvojimo i primenimo znanja kolega iz Niša

Prilikom boravka u Nišu, gde je delegacija Novog Pazara predvođena gradonačelnkom dr Mehom Mahmutovićem potpisala ugovore  o poslovno-tehničkoj saradnji između Kliničkog centra Niš i Opšte bolnice u Novom Pazaru i Medicinskog fakulteta u Nišu i ovdašnje bolnice, na poziv direkotra Kadrivaskularne klinike docenta  doktora Dragan Milića obišla je ovu po mnogima u Srbiji najsavremeniju kliniku tog tipa koja radi u sklopu  niškog Kliničkog centra.

 

Klinika za kardiovaskularne bolesti predstavlja visoko specijalizovanu zdravstvenu ustanovu koja se bavi dijagnostikom i lečenjem kardiovaskularnih bolesti. Dobra opremljenost klinike i visoka stručnost lekara omogućuje primenu najsavremenijih metoda u dijagnostici i terapiji kardiovaskularnih oboljenja. Na klinici se primenjuju savremene metode u lečenju teških oblika srčane slabosti.

Svoja znanja i iskustva prema rečima direktora ove klinike docenta doktora Dragana Milića žele da podele sa kolegama iz Sandžaka ali i da u slučaju potrebe primene u lečenju pacijenata iz ovog dela zemlje.

I doktor Milić je ukazao na neophodnost uspotavljanja angio sale u Novom Pazaru u čemu će, kako je obećao, i Niš pružiti nesebičnu pomoć.

Narodni poslanik SDP-a, inače bivši student Medicinskog fakulteta u Nišu dr Muamer Bačevac u više navrata je ukazivao na neophodnost uspotavljanja angio sale u Novom Pazaru. Saradnja sa ustanovama i Nišu predstvalja korak bliže tom cilju objašnjava Bačevac

Bačevac je podsetio na tradicionalno dobre odnose sa ovim gradom na jugu Srbije što će, kako je istakao, uroditi još plodonosnijom saradnjom u budućnosti.

Senada Kalić

Podeli