Vesti

30 dana pritvora kamiondžiji iz Sjenice

Osnovno javno tužilaštvo u Sjenici odredilo je pritvor od 30 dana i podnijelo krivičnu prijavu protiv Radoja Š. (37) iz te opštine zbog sumnje da je u petak pretukao jedanaestogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama O.M, nanjevši mu teške tjelesne povrede.

-Nakon što smo saslušali osumnjičenog i oca prebijenog dječaka, kao i uvidom u medicinsku dokumentacjiu predložili smo da se Radoju Š. odredi pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda. To smo predložili i radi saslušanja svedoka i sprečavanja uticaja na njih, kazao je osnovni javni tužilac Nurija Rožajac.

Radoje Š, kamiondžija iz Sjenice, tereti se da je dječaka pretukao prošlog petka, a prema nezvaničnim informacijama, povod je bio to što je dječak prilikom igre, loptom pogodio u njegov parkiran kamion.

Prema riječima dečakove majke Azre M, napadač na njenog sina je izašao iz kuće i počeo da tuče dječaka, udarajući ga po glavi.

-Mi u životu nikada nismo povisili glas na njega, a kamo li da ga udarimo. Zato je komšija to sve nadoknadio, dovoljno mu je za cijeli život, da ga više niko nikad ne udari. Preduzeću sve zakonske mjere da ga teretim za ono što mi je uradio djetetu, neću ga ostaviti na miru dok ne bude kažnjen i dobije ono što zaslužuje, rekla je Azra M.

Dječak je nakon napada prebačen u novopazarsku bolnicu gdje mu je ukazana pomoć, a lekari su konstatovali da je zadobio teške tjelesne povrede.

Prijedlog Tužilaštva prihvatio je i Osnovni sud u Sjenici i osumnjičenom će biti suđeno zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

A. N.

Podeli