Vesti

Ljajić: Kandidovaću se za predsednika Srbije

Predsednik Socijaldemokratske patije Srbije Rasim Ljajić najavio je da će se naredne godine kandidavati na predsedničkim izborima. “Kako sada stvari stoje kandidovaću se na predsednickim izborima, pa neka građani daju svoj sud o tome kako sam radio na razlicitim pozicijama. Vaznija mi je ta ocena nego bilo koja pozicija ili fotelja”, rekao je Ljajić za “Blic”.

 

Upitan da li to znaci da neće biti u sledećoj vladi, on kaže da nema “nikakvu želju niti preterana očekivanja”, kao i da o tome ne odlučuje. Ljajić je naveo da će o sastavu vlade odlučivati lider SNS Aleksandar Vučić i da će osim koalicije okupljne oko SNS u kojoj učestvuje i SDPS u vladi biti i SVM. “Verujem da će biti mesta i za druge stranke ne samo za 131 poslanika koliko naša lista ima i da će se krug podrške u parlamentu prosiriti”, rekao je Ljajić.

Ljajić ocenjuje i da je dosadašnja vlada solidno funkcionisala, a hoće li u sledećoj biti mesta za socijaliste, kako je naveo, reći će Vučić. Povodom izjave nosioca liste Bošnačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića da očekuje Vučićev poziv u vladu, Ljajić kaze da “Zukorlića ništa drugo i ne zanima sem da bude u vlasti”.

On je dodao da Vučić bira ljude koji po njegovom mišljenju mogu da doprinesu reformama. “Lično mislim da Zukorlić ne može ništa da doprinese”, smatra Ljajić.

Upitan da prokomentariše to što je do sada promenio više različitih resora u više vlada, on kaže da zbog toga i nema želju da učestvuje u novoj vladi.

“Nemaju drugu kritiku. Ne govore šta sam i kako radio, već koliko sam ministarstava promenio. To nije jeres. Jeres bi bio da sam nešto ukrao ili pronverio. Ako za ovu zemlju i građane nisam uradio nešto dobro sigurno nisam ni loše”, rekao je Ljajić i ocenio da je njegov mandat kao ministra trgovine, turizma i telekomunikacija bio najuspešniji do sada, iako je trajao dve godine.

“Završili smo digitlizaciju, doneli državi preko 100 miliona evra, uveli 4G tehnologiju. U turizmu smo ostavili najbolje rezultate u poslednjih 10 godina. Onaj ko dođe na moje mesto ne treba da brine”, zaključio je Ljajić.

izvor: Blic

Podeli