Sport

Admir Kolašinac: Trka mira je veliko iskustvo

Biciklista novopazarske Trnave Admir Kolašinac učestvovao je na petoetapnoj Trci mira za kadete u gradu Jevičko, u Češkoj, gde je osvajanjem 61. mesta u drumskoj etapi na 80 kilometara ostvario svoj najbolji plasman.

“Za mene je tio bilo veliko iskustvo. Vozio sam u najjačoj evropskoj konkurenciji, sa izuzetno jakim vozačima. Mislim da sam ostvario dobar rezultat, ubuduće će biti još bolje. Bilo je i neprijatnosti, poput defekta na točku u prvoj etapi”, izjavio je Kolašinac.

On je istakao da je njegov prioritetni cilj da na kraju sezone bude među trojicom najboljih kadeta u Kupu Srbije.

“Takođe, želim da odvozim sve trke u dresu državne selekcije”, dodao je Kolašinac.

Osim mladog takmičara, u reprezentativnom timu bio je i trener Trnave Bajram Kolašinac.

“Videli smo koliko možemo. Admir je dao maksimum, a i ostali naši reprezentativci su se maksimalno borili. Bilo smo 20. od 35 ekipa, iako nam je dvojicu biciklista uhvatila vremenska rampa”, kazao je Bajram Kolašinac.

Ovaj biciklistički stručnjak ocenio je da je Admir Kolašinac izuzetno talentovan.     

“Uvek je u vodećoj grupi, bori se, iako je još uvek mlad. Sportski savez Srbije je najavio da će nam pomoći da ga što kvalitetnije spremimo za trke u juniorskom uzrastu”, rekao je trener biciklista Trnave.

Prestižna Trka mira održana je 40. put, a njen pobednik je 2006. godine bio Slovak Peter Sagan, koji je trenutno jedan od vodećih svetskih biciklista.

Kadete Srbije u Češkoj, među 169 takmičara, predstavljali su još Đorđe Đurić, Aleksa Kozoderović, Stefan Sretenović, Nikola Matejić i Lazar Dedić.

M. Minić

Podeli