Društvo

Sve spremno za obeležavanje ulica

U Direkciji za izgradnju sve je spremno za obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama. Nabavljena je boja, nova mašina za obeležavanje i samo se čeka lepo vreme.

 

Kupovinom nove mašine Direkcija za izgradnju grada obezbedila je najvažniji uslov za obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije  samostalno. Loše iskustvo sa izvođačima sa strane prethodnih godina pomoglo je u donošenju ovakve odluke. Na vreme je raspisan tender za nabavku repromaterijala pa je u ovom trenutku sve spremno za početak radova .Čeka se lepo vreme, jer je to uslov za ovu vrstu posla.

Za mašinu je izdvojeno 40 hiljada evra, nabavljeno je i 10 tona bele boje pa radovi mogu da počnu. Radiće se po već utvrđenim prioritetima – središne slinije, ulice pored škola i novoasfaltirane ulice.

Iz Direkcije za izgradnju grada upozoravaju na povećano uništavanje vertikalne saobraćajne signalizacije za koje je grad u prethodne dve godine uložio velika sredstva. Plan obnavljanja signalizacije obuhvatiće ovog proleća i obnavljanje postavljenih vertikalnih znakova.

(D.J.)

Podeli