Politika

Arhitektonska priča Jelene Atanasijević

U foajeu novopazarskog Kulturnog centra sinoć je otvorena izložba arhitektonskih projekata dr Jelene Atanasijević pod nazivom ”Arhitektonska priča”. Izložba predstavlja izbor iz autorkinog višegodišnjeg stvaralačkog rada u oblasti arhitektonskog projektovanja sa akcentom na enterijer poslovnih objekata, a biće otvorena do srede, 18.maja.

 

Arhitektonska priča Jelene Atanasijević odslikava raznolikost autorkinog interesovanja, svestranost stvaralaštva i uspešnost u kombinovanju različitih metodologija i stilova.

Jelena Atanasijević je autorka više desetina arhitektonskih i urbanističkih projekata, dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, višestruka učesnica grupnih i samostalnih izložbi, a njena Arhitektonska priča privi put i u Novom Pazaru.

Govoreći o autorkinom stvaralaštvu na otvaranju izložbe urbanista grada Novog Pazara arhitekta Elvir Hamidović istakao je da autorka svojim delima komunicira sa prostorom u najširem smislu, uspešno povezujući tradiciju i iskustvo sa novim tokovima i tendencijama.

O Novom Pazaru u arhitektonskom smislu sama autorka ove izložbe kaže da je vrlo autetntičan grad, izražavajući zadovoljstvo što je deo njenog stvaralaštva ovih dana dostupan na uvid i Novopazarcima.

Jelena Atanasijević diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, gde je magistrirala, 2009.godine i odbranila doktorsku disertaciju ”Proporcije u estetičkoj percepciji klasične arhitekture 20.veka”. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu zaposlena je od 2013.godine u zvanju docenta.

S.Lj.

Podeli