Politika

Uspeh Muzičke škole

Veliki uspeh Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” na 9. međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu. Učenici ove škole osvojili su na ovom prestižnom festivalu čak devet diploma.

Međunarodni festival u Aranđelovcu svake godine okupi veliki broj mladih muzičara iz zemlje i inostranstva. Ove godine bilo je to preko 200 takmičara. U takvoj konkurenciji učenici Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Novog Pazara ostvarili su veliki uspeh- 9 diploma.

-Učenici naše škole osvojili su 5 prvih, 3 druga i 1 treće mesto na festivalu u Aranđelovcu.- kaže Slavica Mojsilović, direktorka Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac”.- Htela bih da istaknem da su nam učešće i prevoz na ovo takmičenje omogućeni iz Gradske uprave Novog Pazara.

Zadovoljna je i nastavnica klavira Milica Zorić, jer takmičenje se odvijalo upravo na ovom instrumentu.

Deca, mladi takmičari iz naše priče, na festival gledaju kao priliku za druženje sa vršnjacima, ali hvale se i osvojenim diplomama. Razgovarali smo sa Minom Leković, Ivonom Drobnjak, Ajnom Ćeranić, Ilmom Dolovac i Alanom Šehovićem. Kad euforija zbog osvojenih nagrada prođe ovi mali muzičari prionuće ponovo na svakodnevno vežbanje za neko drugo takmičenje ili koncert za roditelje i sugrađane.

 

Dragan Jovanović

Podeli