Društvo

Sanacija puteva oštećenih poplavama

Na devetoj sjednici Štaba za vanrede situacije podneti su izveštaji o radovima na sanaciji posledica od poplava. Završeni su radovi na obezbeđivanju korita rijeke Raške u Salakovcu, a timovi Štaba radili su i na sanaciji puta pored reke Trnavice i puta u pravcu Mura.

 

Komisija za procjenu štete je obišla oko 146 objekata i utvrdila da je poplavljeno preko 110 hektara građevisnkog zemljišta, ali je utvrđeno da je najviše štete neneto putnoj infrastrukturi. Član Štaba za reagovanje u vanrednim situacijavama Mujo Šaćirović kaže da se intenzivno radi na sanaciji puteva u različitim dijelovima grada, jedna od tih lokacija je u neposrednoj blizini rijeke Trnavice.Kako je rečeno, radovi na sanaciji izvedeni su i od Svojborskog mosta do Jaklje. Tu će se u narednom periodu raditi i na sanaciji korita.

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar potvrdili su da na terenima zahvaćenim polavama nema crevnih bolesti i demantovali pisanja pojedinih portala o pojavi žutice, izjavio je član gradskog Štaba za reagovanje u vanrednim situacijama, Mujo Šaćirović. Takođe tokom sjednice upućen je apel Telekomu Srbije da se smanji visinu računa za jedan mjesec korisnicima iz Novog Pazara.

 

Podeli