Vesti

U Priboju otvoren Regonalni centar granične policije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović otvorio je u Priboju Regionalni centar granične policije. Stefanović je tom prilikom istakao da će, i pored dobrih rezultata koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, insistirati na još žešćoj borbi protiv šverca.

 

Otvoreni regionalni centar u novoj zgradi, koji pokriva čitavu teritoriju granične linije Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i u koji su prebačene i dve stanice policije, omogući će da policija efikasnije radi i da ima bolji kontakt sa građanima, što je od posebne važnosti, istakao je prilikom posete Priboju ministar Stefanović. U pribojskoj opštini postignut je visok stepen bezbednosti, a otvaranje ovog centra, u kome će biti zaposleno oko 100 ljudi, imaće višestruk značaja za ovu opštinu, dodao je on.

„Zahtevam od granične policije i na tome ću insistirati da borba protiv šverca bude mnogo žešća. Policija je ostvarila dobre rezultate u 2014. i 2015. u suzbijanju šverca duvana, kafe, narkotika, ali očekujem da u ovoj godini taj rad bude još intenzivniji“, rekao je on, istakavši da obezbeđivanje boljih uslova i prostora za rad podrazumeva i bolje rezultate.

Ministar je ocenio da početak rada, u ovoj i narednoj godini, nekoliko novih kompanija u opštini Priboj predstavlja dobrobit za ovaj region. Ministar policije je, takođe, najavio da će sledeće nedelje, posle 15 godina, biti otvoren novi granični prelaz Carevo Polje na Uvcu.

Belida Oković

Podeli