Sport

Odbojka: Novi Pazar – Crvena zvezda (subota, 18.00)

Trener odbojkaša Novog Pazara Milan Gršić rekao je danas da će njegovi igrači pokušati da odigraju što bolje protiv Crvene zvezde i tako se oduže svojim navijačima za poraz u utakmici sa Nišom.

 

“Radimo dobro, ali možda je taj neuspeh pokvario utisak. Crveno-beli su aktuelni šampioni, doživeli su samo poraz u prvom kolu (od Spartaka u Ljigu sa 0:3). Prepuštamo im ulogu favorita, ostaje nam da im pružimo veći otpor nego u prvom meču u Beogradu, a videćemo da li će to biti dovoljno za nešto više”, rekao je Gršić.

Gostujući tim je lider takmičenja sa 11 pobeda i jednim porazom, dok je Pazar na trećem mestu i ima osam trijumfa i četiri poraza.

“Ne iznenađuju me njihovi rezultati, poznajem te igrače. Koliko god neki bili mladi, imaju dosta sezona iza sebe. Bez obzira što sam nekada radio u Crvenoj zvezdi, pripremam se kao za svaku drugu utakmicu”, istakao je Gršić.

Srednji bloker domaćeg tima Benjamin Daca najavio je da će Novopazarci pružiti maksimum.

“U prošlom kolu pobedili smo Partizan u Beogradu (3:1), što je bila prava uvertira za Zvezdu. Puni su samopouzdanja, igrali su evropske utakmice i dobili Vojvodinu u Novom Sadu (3:1). Pune tribine mogu da nam budu dodatni motiv. Ne obećavam pobedu, ali ostavićemo srce na terenu”, rekao je Daca.

On je ocenio da je za uspeh neophodno da odbojkaši Pazara imaju “svoj dan”.

“Treba da nam sve ide od ruke, a da njih ne posluži servis. Popunjeni su na svim pozicijama. Aleksandar Blagojević je odličan korektor, sjajni su im i primači, posebno iskusni Nemanja Jakovljević. Imaćemo dosta posla na mreži, ali verujem da ćemo ispratiti zamisli trenera Gršića”, kazao je Daca.

Odbojkaši derbi 13. kola Superlige između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se u subotu od 18.00 u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli