Vesti

Pucnjava u Novopazarskoj Banji

Novopazarac I. Ajdinović iz Novog Pazara, kog je Europol označio kao jednog od pet najtraženijih begunaca u Evropi, ranjen je u pucnjavi koja se desila u blizini Novopazarske Banje. Njega je, kako nezvanično saznajemo, ranio E. Bibić, zbog ranijih sukoba. Policija još uvek radi na rasvetljavanju slučaja.

Kako pišu srbijanske novine, E. Bibić je nakon kraće svađe  sa  I. Ajdinovićem  izvadio pištolj i pucao u pravcu njega. Tom prilikom Ajdinović  je zadobio dve prostrelne rane, jedan metak ga je pogodio u stopalo, a drugi u levu butinu. Bibić je nakon toga pobegao, a Ajdinoviću je ukazana pomoć u novopazarskoj bolnici i njegovo stanje je stabilno – kažu u policiji.

Prema nezvaničnim podacima, Ajdinović i Bibić su bili od ranije u sukobu, pa je to vjerovatno bio i povod za okršaj. Inače, Ajdinović se na listi najtraženijih kriminalaca u Evropi nalazi zbog kidnapovanja i uzimanja talaca, ucjene, kao i organizovane pljačke.

Na sajtu Europola piše da je Ajdinović vođa grupe koja je pre dvije godine u Luksemburgu izvela brutalnu pljačku. I pored svega toga, on je u Srbiji bio na slobodi jer, kako su objasnili u policiji,u zemlji nije poznat po tim krivičnim djelima niti postoji poternica za njim.Povređeni Izet Ajdinović je prebačen u Opštu bolnicu gde su mu lekari ukazali pomoć nakon čega je njegovo stanje stabilizovano.

Kako piše Blic, Prema Europolovoj poternici, Ajdinović je u inostranstvu počinio pljačku i otmicu – zarobio je čitavu porodicu u Luksemburgu, a nalize i na sajtu, EUMostWanted.EU.

(A.Š.)

Podeli