Vesti

BDZS: Nismo razgovarali o koaliciji sa SDA Sandžaka

Iako je nakon protestnog skupa “Pravda za Sandžak”  kojem su prisustvovali i predstavnici Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka bilo nagovještaja o koaliciji te partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka, predsjednik Izvršnog odbora BDZS-a Edin Zećirović rekao je na konferenciji za novinare da između te dvije partije nije bilo konkretnih razgovora o zajedničkom političkom djelovanju.

Zećirović je još jednom ponovio da se BDZS neće dogovarati i pregovarati o svoja četiri ključna principa, već oni moraju biti prihvatljivi onima koji žele saradnju.

Zećirović je rekao da je BDZS spremna na razgovore sa svim političkim partijama koje žele napredak, ali kojima su prihvatljiva četiri principa od kojih, rekao je Zećirović, ne odustaju i po pitanju kojih neće biti popustljivi. Ključni je vraćanje jedinstva IZ, izričit je on.

Zećirović je naglasio da je BDZS otvorena za razgovore sa svim političkim partijama, te naglasio da i eventualna koalicija sa SDA Sandžaka ne znači da je postignuto bošnjačko jedinstvo.

A.N.

Podeli