Vesti

Zukorlić:”Vučić želi da čuje glas Bošnjaka”

U intervju za dnevni list ALO pod naslovom ’’Interes naroda je da budemo u vladi’’ Muamer Zukorlić između ostalog za premijera Srbije Aleksandra Vučića tvrdi da je on neko ko želi da čije glas Bošnjaka. Istovremeno, Zukorlić kaže da nije zadovoljan odnosom turskog predstavnika za verska pitanja prema islamskim zajednicama na Balkanu, te ističe da ’’smo stalno plaćali cehove turske krivnje iako nismo Turci’’.

Muamer Zukorlić je za današnji ALO govorio o aktuelnim političkim dešavanjima, svojoj mnogobrojnoj porodici, fudbalskoj ekipi koju ne menja 22 godine, ranom ustajanju, broju unučadi te o tome kako bi žene između 20 i 30-te godine trebale roditi petoro dece.

On je za Alo između ostalog rekao da ima izuzetno mišljenje o premijeru Vučiću kojega ceni u uvažava, dodavši da sada Vučić “želi da čuje naš glas.”

Govoreći o odnosu vlasti prema Bošnjacima, on je izrazio zadovoljstvo odnosom Vučića prema njima, dodajući da je “interes naroda da budemo u vladi.”

Zukorlić je u intervjuu ponovo napao Tursku vladu rekavši da “nije zadovoljan odnosom turskog predstavništva za verska pitanja prema islamskim zajednicama na Balkanu”, dodavši da smo stalno plaćali cehove turske krivnje, iako nismo Turci. 

Intervju je završio pričom da navija za Srbiju onda kada se državni aparat fino ponaša prema njemu. Iako se ovih dana mnogo priča o približavanju stavova Zukorlića i Ugljanina on ipak nije ništa rekao o mogućoj saradnji sa SDA, niti o principima na kojima bi se ta koalicija zasnivala.

Podeli