Društvo

Grejna sezona počela na vreme

Za većinu korisnika Gradske toplane, grejna sezona je počela na vreme, 15.oktobra. Jedino stanovi u novoj lučnoj zgradi još uvek nisu zagrejani zbog neodložnih radova, koji bi, kako ističu u ovom preduzeću, za nekoliko dana trebalo da budu završeni.

Trenutne rezerve ogreva i derivata, dovoljne su da obezbede toplotnu energiju svim korisnicima u narednih mesec dana.

Stanovnici nove lučne zgrade, zbog remonta podstanica, na topple radijatore moraće da sačekaju još nekoliko dana, jer je, prema rečima direktora JKP Gradska toplana Dejana Nićiforovića, devedest odsto opreme koja se ugrađuje u podstanicama iz uvoza.

‘’Ukoliko građani redono budu izmirivali obaveze prema Gradskoj toplani, mogu očekivati uredno snabdevanje toplotnom energijom tokom cele grejne sezone’’, kaže Nićiforović. On ističe das u vćina korisnika uredne platiše, ali da ima I onih koji to nisu.

‘’Slali smo opomene još tokom letnjeg perioda, pozivali građane da se dogovorimo o načinu otplate duga. Ali od sada svi koji nisu platili više od dve rate za uslugu grajanja biće utuženi I mi ćemo putem suda naplatiti naša potraživanja’’, upozorava Nićiforović.

S.Lj.

Podeli