Društvo

Počelo asfaltiranje puteva u Požegi

Asfaltiranjem seoskih puteva, Pozega polako postaje mnogo prijatnije mesto za zivot. Radove na izgradnji putne infrastrukture u toj mesnoj zajednici obisao je danas gradonacelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovic sa saradnicima iz Gradske uprave. U Požegi će inače biti asfaltirano preko 2.500 metara puta.

 

Prilikom današnje posete gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, zajedno sa svojim saradnicima, ali I zadovoljnim meštanima ovog naselja, prošetao je sveže asfaltiranom deonicom dugom 800 metara.

‘’Ono što smo prošle nedelje dogovorili sa meštanima, vrlo brzo je ispunjeno. Ljudi koji u ima Gradske uprave to rade. Pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanije sa svojom ekipom je svakog dana na terenu. Radi se I ovde I sa druge strane od Rajčinovića prema mestima koja povezuju naselja, a od pre neki dan čak I gradska voda je stigla do pojedinih naselja ovde. Mogu slobodno da kažem da mi, sve dok bude moglo da se gradi I radi, Pazar će to raditi’’, rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

U odnosu na prvobitni dogovor I plan izgradnje meštani požege će dobiti mnogo više asfalta. Kako ističe pomoćnik gradonačelnika Muzafer Dragolovčanin, u toj MZ biće asfaltirano ukupno 2650 metara seoskih puteva. Prema njegovim rečima u narednom periodu realizovaće se brojni infrastrukturni projekti koji najavljuju još intenzivniji nastavak građevinske sezone u Novom Pazaru.

‘’Mislim das mo za ovu godinu zaista premašili I očekivanja meštana. Oni nisu verovali, ali mi što obećamo ti I završimo, I više od toga’’, rekao je Dragolovčanin. On je najavio da će od ponedeljka početi veliki infrastrukturni radovi na izgradnji fekalne infrastructure. ‘’Radi se u svim delovima grada, oko 45 ulica I 2 fekalna kolektora. Gradska uprava radi svakog dana, subotom I nedeljom, I na taj način pokazujemo kako se odnosimo prema problemima naših građana’’, kazao je Dragolovčanin.

Treba živeti u makadamskom okruženju pa doživeti ‘’radost asfalta’’. Meštani požege su I todočekali. Oni u predstavnicima Uprave grada Novog Pazara prepoznaju ljude koji, kako ističu, teško daju obećanja ali ih brzo izvršavaju. Puni su reči hvale koje upućuju gradonačelniku I svima koji su, kako kažu, dali doprinos da asfalt prođe I pored njihovih domova. To će, kažu, najviše koristiti njihovoj deci, koja na putu do škole više neće gaziti blato I prašinu.

Delegacija Uprave grada obišla je I pripremne radove koje izvode sami meštani Požege, koji će takođe dobiti asphalt. Kako je najavljeno, sve palnirane deonice u toj Mesnoj zajednici biće asfaltirane u narednih nekoliko dana.

S.Lj.

Podeli