Vesti

Mahmutović: Zgrada RTV nije na prodaju

‘’Zgrada Regionalne televizije nije, niti će ikada biti predmet privatizacije’’, naglasio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. Podsetivši da je jedan od potencijalnih kupaca ove medijske kuće iz porodice Zukorlić, koja je, kako je istakao, poznata po zaposedanju objekata privatizovanih preduzeća, što je ranija praksa pokazala, Mahmutović je rekao da je, u nameri da se zaštiti imovina Grada, angažovano privatno obezbeđenje koje od danas čuva zgradu u kojoj je smeštena Regionalna televizija.

 

Na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, privatizaciju Regionalne televizije, izdvojio je kao trenutno najaktuelnije pitanje. Podsetivši da su potencijalni kupci, Konzorcijum sačinjen od novopazarskih privrednika i sa druge strane Muhamed Zukorlić, kao fizičko lice, te na manipulacije po pitanju vlasništva zgrade, Mahmutović je naglasio da zgrada nije, niti će ikada biti predmet privatizacije.

‘’Posle privatizacije, u zgradi Regionalne televizije, koja je u potpunosti u vlasništvu Grada, što dokazuje i nanjnovija lista nepokretnosti, biće smeštene uprave nekoliko javnih preduzeća’’ kazao je Mahmutović.

Mahmutović je na ovoj konferenciji naglasio i neophodnost da se istraži poreklo kapitala potencijalnog kupca RTV Muhameda Zukorlića, dajući novinarima na uvid pisane dokaze koji ukazuju da je zainteresovani kupac televizije i njegov brat Muamer Zukorlić, zapravo lica iz kategorije socijalno ugroženih.

Mahmutović je podsetio i na insinuacije o novcu iz dijaspore, koji se prikuplja za, kako je istakao, navodnu izgradnju nikada započetih objekata, kao što su Kapija Pešteri, Kulturni centar u Petnjici, Džamija kod bolnice i slično, te da je moguće, kako je rekao Mahmutović, da sa, na takav način prikupljenim novcem, žele da kupe i RTV.

Gradonačelnik Mahmutović je na ovoj konferenciji podsetio i na odluku o smanjenju plata imenovanim i postavljenim licima u Gradskoj upravi, te najavio da će interna revizija usaglasiti primanja i u drugim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Pazar. Novčana sredstva koja se na ovaj način uštede, kazao je Mahmutović, biće namenjena za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Na kraju konferencije gradonačelnik je postavio pitanje novinarima, da li neko ko ima platu od 150 evra, kao fizičko lice može da kupi nešto čija je početna cena oko100 hiljada evra.

S.Lj.

Podeli