Vesti

SDP: Zukorlića zanima zgrada i automobil

Povodom privatizacije Regionalne televizije, saopštenjem za javnost oglasila se Sandžačka demokratska partija, koja zahteva da se istraži poreklo kapitala Muhameda Zkorlića, jednog od zainteresovanih kandidata za kupovinu naše medijske kuće, jer, kako stoji u saopštenju, sa onim što je prikazao, Zukorlić ne bi mogao ni depozit da uplati. SDP poziva građane Sandžaka da budno prate proces privatizacije kako bi se on sproveo transparentno.

 

Poslednjih dana smo bili svedoci izuzetno prljave kampanje iz porodične kuhinje Zukorlić povodom privatizacije Regionalne televizije – kaže se u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije.

Pravi motivi interesovanja Zukorlića za Regionalnu televiziju su – kako se navodi – postali jasni, on želi da zaposedne zgradu i automobil!

Znajući njega i način na koji funkcioniše, možemo da pretpostavimo šta bi se dogodilo…

Od portirnice bi napravio neku svetu islamsku instituciju i proglasio obavezu svih muslimana da je brane svojim životima a ostatak zgrade bi preuredio u lokale, butike i kafiće za sebe i svoju porodicu. Službeni automobil koji mu, vidimo leži na srcu, bi verovatno pridružio „karavani“ vozila koja ga prate i čuvaju od samo njemu znane pretnje.

Ipak, pravo pitanje je kojim novcem on to želi da kupi Regionalnu televiziju. Postoji osnovana bojazan među vernicima da je pod Zukorlićevim rukovodstvom Islamska zajednica postala – kako se navodi u saopštenju – perionica prljavog novca najvećih kriminalaca u Državi. Postoje osnovane indicije da pojedini Zukorlićevi saradnici imaju veze sa Darkom Šarićem, a šta je pravi izvor njegovog ogromnog bogatstva ostaje da se vidi.

Zbog toga Sandžačka demokratska partija zahteva da se istraži poreklo kapitala Muhameda Zukorlića, jer sa onim što je prikazao, on ne bi mogao ni depozit da uplati.

Ono što najviše zabrinjava, a sada je postalo svima jasno, jeste činjenica da je Zukorlić proizvod bezbednosnih službi i da i dalje uživa podršku i zaštitu određenih struktura iz Beograda, koja traje još od vremena Miloševića i nije se menjala do danas. Njegov mentor Cerić je nosio bezbednosnu šifru Sultan, a koja je Zukorlićeva ne znamo, znajući njega verovatno Cezar – navodi se u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije.

Bilo kako bilo, pokušao je da eliminiše konkurenciju prljavim igrama. Zbog toga Sandžačka demokratska partija poziva sve građane Sandžaka da budno prate proces privatizacije Regionalne televizije kako bi se on sproveo transparentno – stoji u saopštenju za javnost SDP.

Podeli