Društvo

Dragulovčanin najavio podnošenje prijave protiv Zukorlića

Član konzorcijuma zainteresovanog za kupovinu JPI “Novi Pazar” Muzafer Dragulovčanin najavio je da će danas protiv Muhameda Zukorlića podnijeti krivičnu prijavu zbog kako je rekao iznošenja lažnih informacija u medijima od strane Muhameda Zukorlića.

 

Komisija za sprovođenje postupka utvrdila je da postoji tehnička greška u javnoj ispravi za jednog od učesnika postupka, izdatoj od nadležnog suda u Novom Pazaru. Tada je najavljeno da će privatizaciona komisija od tog zainteresovanog kupca zatražiti dopunu dokumentacije i naknadno odrediti termin za nadmetanje za Javno informativno preduzeće “Novi Pazar”.

Kako navodi član konzorcijuma zainteresovanog za kupovinu Regionalne televizije Muzafer Dragulovčanin ta nepravilnost je otklonjena, i sada nema ni jedne prepreke da se obavi javno nadmetanje za kupovinu JPI “Novi Pazar”. Dragulovčanin uverava da je greška bila samo u slovu njegovog prezimena, a ne kako su pisali mediji bliski Zukorliću navodnog falsifikovanja.

Zbog optužbi od strane Muhameda Zukorlića Dragulovčanin je najavio da će nadležnom sudu podnijeti krivičnu prijavu protiv Zukorlića zbog kako stoji u prijavi u koju je Regionalna televizija imala uvid, neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka, narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti, povrede tajnosti postupka i krivično djelo uvrede.

Ispravljena dokumentacija dostavljena je Agenciji za privatizaciju.

Kako je saopšteno iz Agencije za privatizaciju javno nadmetanje za kupovinu JPI “Novi Pazar” održaće se u petak 14. avgusta od 15 časova.

Podsjećamo da zgrada u kojoj se nalazi Javno informativno preduzeće „Novi Pazar“ nije predmet prodaje, već je vlasništvo Grada. Novi vlasnik kupovinom dobija pokretnu imovinu, odnosno tehniku i ostala sredstva za rad, frekfrenciju, odnosno dozvole za rad, zaposlene, preuzima potraživanja i dugovanja, ali ne nepokretnost – objekat koji ovaj medij koristi.

Podeli