Sport

Prijepoljci spremni za MOSI u Požegi

Na prestojećim Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Požegi opštinu Prijepolje predstaviće 140 sportista. Za njihov odlazak i boravak u Požegi opština je iz svog budžeta izdvojila nešto više od milion dinara.

 

Od 8-12 jula Požega će biti domaćin 52-ih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara. Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzeće blizu 2000 sportista iz 26 gradova i opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Što se tiče prijepoljskih učesnika igara, prema rečima sekretara Sportskog saveza Rada Radivojevića najviše se očekuje od tradicionalno dobrih atletičara, kao i odbojkaša.

Dva predstavnika AK Polet iz Prijepolja dobila su poziv od selektora Atletske reprezentacije Srbije da predstavljaju našu zemlju na Balkanijad, koja će se održati od 4-6 jula u Rumuniji.

„Na osnovu ostvarenih rezultata u ovoj godini, dva naša člana, Armin Sinančević i Kristina Radivojević su dobili poziv za učešće na Balkanijadi“-kazao je predsednik AK „Polet“ Savo Pušica.

S obzirom na to da vremenski uslovi nisu išli na ruku sportistima koji se pripremaju za MOSI u Požegi, ponavljanje rezultata sa prošlogodišnjih igara iz Novog Pazara, bio bi rezultata ravan podvigu, dodao je Radivojević.

Belida Šehović

Podeli