Društvo

Počinju javni radovi

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni konkurs za organizovanje javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom. Konkurs se raspisuje u okviru realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih za 2015. godinu.

 

Filijala Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Pazaru, koja pokriva i Tutin, na ovaj način zaposliće na tri meseca 122 nezaposlena lica od kojih 22 sa invaliditetom. Javni radovi za angažovane radnike mogu prerasti i u stalno zaposlenje ako se zato ukaže potreba u firmama i organizacijama u kojima budu radili.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja. Javnim konkursom pozvani su zainteresovani poslodavci da ponude slobodna radna mesta i iskažu potrebe za angažovanjem dodatne radne snage na određeno vreme.

Konkurs za poslodavce otvoren je do 20. jula, a zatim će prema prispelim prijavama biti raspisan i konkurs za zainteresovana nezaposlena lica. Oni će ove godine za svoj rad dobijati naknadu od 15.000 dinara mesečno. (D.J.)

Podeli