Sport

„Brzinom do zvezda“

Finalnim trkama učenika I učenica trećeg I četvrtog razreda  osnovaca, okončano je takmičenje “Brzinom do zvezda”, čime je stavljena tačka na sportske aktivnosti u okviru obeležavanja dana Novog Pazara. Organizatori su bili: Atletski klub I Sportski savez, a pokrovitelj grad Novi Pazar.

I ovo sedmo po redu nadmetanje, pokazalo je da za budućnost novopazarske “kraljice sportova”, ne treba brinuti. Sjajnu organizaciju, propratile su neizvesne I uzbudljive trke na 60 metara, gde su često puta odlučivale nijanse. Sportski savez I Atletski klub su sjajno odradili posao, sve je funkcionisalo besprekorno, čemu u prilog i zadovoljstvo organizatora.

“ Sve je proteklo u najboljem redu, vreme nas je poslužilo tako da smo sve što smo planirali I organizovali I ja mislim uspešno. Masovnost je bila velika, prezadovoljni smo I odzivom klubova I što se tiče naše organizacije”, rekla je savetnik za sport Sportskog saveza, Emka Bugarić.

Trener Atletskog kluba Novi Pazar, Ermin Ziljkić se fokusirao na značaj ovog tradicionalnog takmičenja.

“Cilj je da sva deca u Novom Pazaru trećeg I četvrtog razreda dobiju priliku da se bave atletikom,tako da je u ovom projektu učestvovalo preko 2300 mališana, od ukupno 2500, koja pohađajaju treći I četvrti razred u 87 odeljenja, na nivou našeg grada.Cilj nam je I da nađemo decu koja će dostojno predstavljati naš atletski klub, grad I državu u Evropi I svetu. Da pronađemo neku novu: Amelu Terzić,Jasmina Ljajića,Muamera Hasanovića, Teodoru Simović, Nenada Radanovića I ostale”.

U generalnom plasmanu, kod devojčica najbolja je bila Osnovna škola “Vuk Karadžić”, a u muškoj konkurenciji pobednički pehar je pripao “Deasanki Maksimović”.

Takmičenje „Brzinom do zvezda“ su  organizovali Atletski klub i Sportski savez, pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara.

U generalnom plasmanu, kod devojčica najbolja je bila Osnovna škola “Vuk Karadžić”, a u muškoj konkurenciji pobednički pehar je pripao “Desanki Maksimović”.

Takmičenje „Brzinom do zvezda“ su  organizovali Atletski klub i Sportski savez, pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara.

E.N.

Podeli