Vesti

Oprezno, motori na ulicama !

Od početka godine na području PU Novi Pazar zabeleženo je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali dvotočkaši. Poslednje dve nezgode opomena su pre svega motociklistima. Saobraćajna policija priprema niz akcija kontrole ponašanja ovih učesnika u saobraćaju.

Pored redovnih svakodnevnih kontrola dvotočkaša Saobraćajna policija mesečno organizuje bar dve specijalizovane akcije. Jedna od takvih najavljuje se za 24. april uz učešće neobeleženih policijskih vozila tzv “presretača”. Sve to jer je sezona motocikala na našim ulicama uveliko počela.

Od početka godine na podrčju PU Novi Pazar dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda sa učešćem dvotočkaša ( 1 motor i 4 bicikla). Četiri nezgode dogodile su se u Novom Pazaru i jedna u Tutinu. Povređeno je šest lica od kojih dva teže.

Ovim podacima dodajemo i saobraćajnu nezgodu u Ulici “Ive Andrića” od juče, u kojoj je osamnaestogodišnjak motorom udario stariju ženu i dete od tri godine. Neslavnoj statistici dodata je još jedna teška i jedna laka telesna povreda. Građani se na internet portalima sa ovom vešću pitaju šta će tek biti kad vreme dozvoli veću pojavu motora na ulicama. Policija je spremna da odgovori strogom kontrolom i zakonskim sankcijama.

Članom 329. Zakona o bezbednosti saobraćaja za nasilničku vožnju zaprećena je i zatvorska kazna  do 60 dana uz 15-17 kaznenih poena i zabranu upravljanja vozilom. Hoće li to biti dovoljno za veću bezbednost saobraćaja na gradskim ulicama.

(D.J.)

Podeli