Društvo

Vremenska prognoza: Red kiše, red sunca, red snega

U narednih sedam dana meteorolozi najavljuju promenljivo vreme sa temperaturama višim od proseka za ovo doba godine.

 

OBLAČNO, promenljivo, uz poneki zračak sunca, sa najnižih jedan, a najviših 12 stepeni iznad nule – današnja je vremenska prognoza za Srbiju. Slično vreme, sa kišom, oblacima, iznenadnim pljuskovima, ali i višim temperaturama od proseka zadržaće se i narednih nekoliko dana. A onda obrt – od 5. do 10. marta očekuje se zahlađenje sa kišom, a zatim i sa susnežicom i snegom i u nižim predelima!

Kako u “Meteosu” kažu, novo naoblačenje koje se širi sa juga usloviće u petak povremenu slabu kišu u zapadnim, centralnim i južnim predelima Srbije. I u Beogradu će kratkotrajne jutarnje sunčane intervale smeniti oblaci tokom celog dana, a po podne slaba kiša.

Slično vreme – oblačno sa slabom kišom, očekuje se i u subotu, a u nedelju više sunčanih intervala i nekoliko stepeni toplije. Temperatura iznad proseka zadržaće se do sredine iduće nedelje, ali se od četvrtka očekuje zahlađenje. Prvo sa kišom, a zatim i sa susnežicom i snegom i u nižim predelima u petak i za naredni vikend. Na planinama će snežni pokrivač biti značajnije povećan

Izvor: Novosti

Podeli