Vesti

Pazarci oduševili posetioce Sajma

Da je Novi Pazar oduševio sve posetioce Sajma turizma pokazalo se u subotu kada je održana promocija Novog Pazara uz gastronomske i muzičke specijalitete.

U jednom trenutku nemoguće je bilo doći do štanda Novog Pazara jer su se posetioci tiskali da dodju do mantija, baklava, ali i autograma muzičkih zvezda koje su bile zadužene za zabavu.

Na štandu su se mogli videti i uspešni Novopazarci koji žive i rade u Beogradu ali i oni koji nisu rodjeni u Novom Pazaru ali ga, kako su rekli , vole svim srcem. Nezaobilazni gosti štanda bili su i ambasadori Ujedinjenih arapskih emirata i Turske koji ni ovaj put nisu mogli da odole specijalitetima novopazarske kuhinje.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je pozvao sve prisutne da dodju što pre u Novi Pazar I uvere se u dobortu, poštenje I gostoprimstvo građana Novog Pazara.

Na štandu TO Novi Pazar okupilo se mngo poznatih Novopazaraca koji žive I rade u Beogradu, poput direktora policije Milorada Veljovića, nekadašnjeg direktora Gimnazije Milovana Petrovića, čiji je sin Miloš Petrović, sada državni sekretar u ministarstvu privrede.

 

I SPORTISTI NA ŠTANDU

Bili su tu I selektor Dejvis kup reprezentacije u tenisu Bogdan Obradović, direktorka Kancelarije za ljudska I manjinska prava Suzana Paunović, te brojni lekai, advokati, umetnici – svi koji vole Novi Pazar.

Ocenjujući nastuo na Sajmu turizma veoma uspešnim član Gradskog veća Seadetin Mujezinović rekao je da očekuje povećan broj turista u Novom Pazaru ove godine dodavši  da su Grad I ljudi koji ga vode prepoznali turizam kao granu privrede na čiji će razvoj biti usmerene snage u narednom period.

 

Katarina Radović

Podeli