Vesti

Đerlek: Oduzeti Ugljaninu poslanički imunitet

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek  je na konefernciji za novinare rekao da Sulejman Ugljanin svojim izjavama želi da ostvari lični interes, a time šteti Bošnjacima u Sandžaku.

Đerlek je pozvao predsednicu Skupštine Srbije Maje Gojković da Ugljaninu oduzme imunitet kako bi mogao da odgovara za svoja dela.

Lider Sandžačke narodne pratije Mirsad Đerlek apelovao je na državu da oštro reaguje na postupke predsednika  Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina, koji je u petak  Srbiju nazvao šovinističkom tvorevinom.

“Krajnje je vreme da država punim kapacitetom bude prisutna u Sandžaku i da svi oni koji prave probleme na ovom suverenom delu Srbije snose odgovornost”, rekao je Đerlek.

Đerlek kaže da Ugljanin svojim izjavama već 25 godina šteti Bošnjacima Sandžaka, koji kako kaže studiraju u drugim gradovima, leče se, lekarima koji su na specijalizacijama, a i onima koji posluju sa firmama u Srbiji.  

Predsedik SNP-a Mirsad Đerlek  je rekao da sve veći broj mladih ljudi, koji su prepoznali politiku Sulejma na Ugljanina,  napušta Stranku demokratske akcije i istakao da i  SNP u mnogome nije zadovoljna odnosom države prema Bošnjacima i Sandžaku, ali da ”Ugljaninova retorika nije način na koji se razgovara sa državom u kojoj živimo”.

Đerlek je istakao i da Ugljanin svojim postupcima stvara negativnu klimu za dolazak investitora.

 

Sajma Redžepefendić

Podeli