Vesti

Prodat Vojin Popović

Novopazarska kompanija ‘’Vojin Popović’’ danas je prodata konzorcijumu koji čine MN Petrol Company i Kenan Gunay, nakon što je odbor poverilaca te kompanije prihvatio ponudu koja je inače jedina pristigla u Agenciju za privatizaciju. Očekuje se da će novi vlasnici nekadašnjem gigantu, koji je već deset godina u stečaju, vratiti staru slavu.

Ova ponuda jedina je pristigla u agenciju za privatizaciju. Današnjom prodajom Vojina Popovića završen je dugogodišnji proces neuspelih privatizacija ovog preduzeća, te neizvesnoti za njegovu budućnost.

Novopazarska kompanija ’’Vojin Popović’’ danas je prodata konzorcijumu koji čine MN Petrol Company i Kenan Gunay, nakon što je odbor poverilaca te kompanije prihvatio njihovu ponudu. Očekuje se da će novi vlasnici nekadašnjem gigantu, koji je već deset godina u stečaju, vratiti staru slavu.

Podsećamo, preduzeće “Vojin Popović”, nekadašnji privredni gigant je čitavu deceniju u stečaju, tačnije od 2005. godine zbog, kako je ranije saopštavano, duga od 100.000 evra.

Vojin Popović čini pet delova a njihova vrednost procenjena je 445 miliona dinara. Proteklih godina propalo je nekoliko pokušaja prodaje Vojina Popovića.

Država je bivšim radnicima te kompanije podelila na ime socijalne pomoći 2011. godine po 465.000 dinara.

Jedan od vlasnika Nedažd Dragolovčanin izjavio je za Regionalnu televiziju da se planiraju ozbiljne investicije, ulaganja i oživljavanje nekadašjeg  giganta. Inače novi vlasnici Vojina Popovića u Novom Pazaru važe za uspešne preduzetnike koji su svoj kapital  sticali u inostranstvu.

Senada Kalić

Podeli