Vesti

Država spremna da pomogne novopazarskim privrednicima

Novopazarski privrednici govorili su danas o svojim problemima u poslovanju i načinima poboljšanja uslova rada na sastanku u Novom Pazaru kome su prisustvovali predstavnici Skupštine Srbije, ministarstva privrede, Nacionalne službe za zapošljavanje, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije.

Problema ima dosta, ali su nadležni državni organi obećali punu podršku kako bi se ovaj kraj zemlje, kroz drvnu, tekstilnu I industriju kože razvio i zauzeo mesto koje mu pripada.

Potpredsednik Skupštine Srbije I predsednik Odbora za ekonomiju Vladimir Marinković rekao je da novopazarski privrednici mogu da očekuju pomoć od državnih organa kako bi razvili proizvodnju, samim tim i zaposlili nove radnike. On se osvrnuo posebno na to da je Novi Pazar grad mladih koje treba zaposliti.

Državni sekretar u ministarstvu privrede Miloš Petrović istakao je tri grane privrede koje će biti posebno apostrofirane : drvnu, tekstilnu i industriju kože. „One imaju potencijal i u njih treba ulagati“ –rekao je Petrović.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović istakao je da je grad spreman da pomogne koliko može, pre svega u obezbedjivanju kvalitetnih uslova rada ali ipronalaženja novih tržišta.

Jedna od ideja koja se danas mogla čuti na satsanku jeste i ona o formiranju zadruga kako bi se pomogao razvoj poljoprivrede čiji razvoj ima potencijala u ovom kraju.

Sastanci novopazarskih privrednika i preduzetnika sa predstavnicima državnih oraga nastaviće da se održavaju kako bi se što pre privreda ovog grada oporavila i vratila na staze stare slave.

Podeli