Društvo

Novi mostovi za Novi Pazar

Grad Novi Pazar raspisao je tender za odabir najpovoljnijeg projektanta za rekonstrukciju i proširenje mosta u centru grada i za izgradnju mosta u blizini robne pijace kod zgrade Lepa Brena.

Mostovi će, kako se očekuje, doprineti poboljšanju saobraćaja, ali će i znatno uljepšati grad. Kako je najavio član kabineta gradonačelnika zadužen za prostorno planiranje i urbanizam, Elvir Hamidović, osim rekonstrukcije u planu je i proširenje mosta u centru grada, što će dati više prostora i pješacima i vozilima. On je najavio da će sa novim mostom pješaci dobiti novu stazu proširenu za četiri metra.

“Očekuje se da će most biti izgrađen za godinu dana I da će sa njim biti izgrađana sva prateća infrstruktura”, rekao je Hamidović.

On je najavio još jedan veliki grđevinski projekat, izgradnju mosta kod robne pijace kog će koristiti i pješaci i vozači. U blizini planirane lokacije za izgradnju već postoji jedan most, koji koristi prvenstveno zakupcima tezgi na robnoj pijaci i kupcima, a čija je funckija često ugrožena povećanjem vodostaja za vrijeme poplava.

(A.Š.)

Podeli