Sport

Pobjeda odbojke u Novom Pazaru

Odbojkaški klub Novi Pazar oglasio se saopštenjem za javnost povodom kako se navodi u saopštenju, skandaloznog suđenja na utakmici osmine finala Kupa Srbije između OK Novi Pazar i OK Partizan.

“Sa zadovoljstvom želimo da naglasimo da je sinoć u Novom Pazaru  pobjedila odbojka. Pred 1.500 navijača i u izvanrednom ambijentu koji nije viđen na odbojkaškim terenima u protekloj deceniji u Srbiji, odigrana je utakmica osmine finala Kupa Srbije između OK Novi Pazar i OK Partizan iz Beograda.Utakmica je protekla bez incidenata. Rukovodstvo OK Partizan i njihov trener Vasović su naveli da je utakmica bila sjajno organizovana a publika je na kraju velikim aplauzom pozdravila obe ekipe i tako čestitala na sjajnoj odbojkaškoj predstavi”, navodi se u saopštenju.

Po mišljenju Upravnog odbora OK Novi Pazar jedinu mrlju na ovaj susret ostavio je glavni sudija i njegove sporne odluke.

“Mrlju i gorak ukus u ustima kod svih ljubitelja odbojke je ostavilo u najmanju ruku tendenciozno a po našem mišljenju  skandalozno sudjenje glavnog sudije meča. On je svojim lošim sudijskim odlukama u ključnim poenima oštetio domaći tim i izazvao gnev kod publike i svojim odlukama skoro uspio da poremeti ovu sjajnu predstavu i dovede je do ivice incidenta, do kojih na sreću nije došlo. Tu je do izražaja došla ipak sportska svijest kod naše publike koja je sačuvala prisebnost i sjajnim navijanjem učinala ovu predstavu “ pobjedom  odbojke”, stoji u saopštenju.

Kako ističu iz OK Novi Pazar, ovim saopštenjem se ne želi umanjiti pobjeda i uspjeh Partizana.

“Ne želimo da umanjimo uspjeh i kvalitet naših sportskih prijatelja OK Partizan, pa im i ovom prilikom ponovo čestitamo na sjajnoj igri i pobjedi. Moramo da naglasimo da smo povrijedjeni sudijskim odlukama i lošim suđenjem u cjelini. Želimo  da upoznamo sportsku javnost koliko je teško u ovoj opštoj krizi organizovati i voditi jedan superligaški tim a naročito koliko je uloženo truda u organizaciju jedne ovakve utakmice obzirom na događanja u sportu prethodnih dana . Naša želja i motiv su promocija sporta a naročito odbojke sa ciljem da Novi Pazar postane još jedan odbojkaški centar u državi  i budemo primjer svim manjim sredinama u Srbiji. Na ovaj način i ovakvim suđenjem dovodi se u pitanje organizacija sledećih utakmica i promocija uopšte sporta u manjim sredinama  u ovom slučaju odbojke. Zato molimo Komesara lige, Sudijsku organizaciju, Udruženje klubova i Odbojkaški savez da nam pomognu da istrajemo u našim namjerama i promovišemo odbojku, poboljšamo kvalitet takmičenja i damo podstrek mladim ljudima da igraju odbojku . Samo prisustvo publike je svrha takmičenja, a ne da se utakmice igraju u praznim halama. Ovakvim sudjenjem i favorizovanjem ” velike trojke “ se ne doprinosi  promociji odbojke! Takođe želimo da se solidarišemo sa OK Mladi Radnik iz Požarevca i potpuno podržavamo njihovo saopštenje povodom sličnog problema izdatog ovih dana”, stoji u saopštenju za javnost Upravnog odbora OK Novi Pazar.

A. Nićiforović

Podeli